توصیه های لازم برای تولید محصولات ایمن در گلخانه – مقاله

توصیه های لازم برای تولید محصولات ایمن در گلخانه – مقاله

[ad_1]

متخصصان بخش بهداشت گیاهان گروه تحقیق و ارزیابی ریسک از م Instituteسسه ایمنی غذایی آذربایجان T. Gorchieva، R. Safarova، S. Zeynalova، N. Sairbeyli مقاله ای با عنوان “توصیه های لازم برای تولید محصولات ایمن در گلخانه “

گزارش این مقاله را ارائه می دهد:

“تغییرات اخیر آب و هوایی ، خشکسالی و سایر کمبودهای ناشی از درجه حرارت بالا ، رشد سبزیجات را در فضای باز دشوار می کند. در این راستا ، سبزیجات باید در گلخانه ها پرورش داده شوند. آنها حاوی کربوهیدرات ، پروتئین ، ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای انسان هستند. با توجه به وجود از اسیدهای آلی ، مواد معطر و عناصر قلیایی ، هر فرد باید روزانه 300-400 گرم گیاهان مختلف گیاهی بخورد.

شرایط آب و هوایی مساعد مناطق تحت پوشش سبزیجات آذربایجان این امکان را فراهم می کند که محصولات با کیفیت و با کیفیت بالا از گیاهان سبزیجات که به گرما نیاز دارند ، در طول سال با هزینه کم برای گرم کردن گلخانه ها تهیه شود. در مقایسه با مزرعه آزاد ، تولید سبزیجات در داخل خانه سود بیشتری دارد. گوجه فرنگی ، خیار ، بادمجان و فلفل بیشتر از محصولات میوه و سبزیجات در گلخانه ها پرورش داده می شود. برای کشت صحیح محصولات گیاهی در داخل خانه ، لازم است از ویژگی های بیولوژیکی و اقتصادی آنها مطلع شوید. برای دستیابی به بازدهی بالا ، شناخت نگرش این گیاهان به خاک و شرایط آب و هوایی ، شناسایی بیماری های ممکن در آنها و همچنین شناسایی و انتخاب متداول ترین و قابل فروش ترین انواع سبزیجات مهم است. محصولات زراعی.

نقش بذرها و نهال های با کیفیت برای بدست آوردن یک محصول غنی بسیار عالی است. گیاهان گیاهی بسته به اندازه آنها هم توسط بذر و نهال تکثیر می شوند. به عنوان مثال ، از آنجا که بذر گیاه خیار بزرگ است ، می توان مستقیماً یا از طریق نهال کاشت. بذرهای گوجه فرنگی ، بادمجان و فلفل معمولاً از نهال کاشته می شوند زیرا کوچک هستند. زیرا بذرهای کوچک در برابر شرایط نامساعد مقاوم نیستند و برای جوانه زنی به شرایط بهتری نیاز دارند. چنین بذرهایی وقتی به عمق خاک نفوذ کرده و شروع به پوسیدگی می کنند جوانه نمی زنند. بنابراین ، محصولات گیاهی بذر کوچک معمولاً توسط نهال تکثیر می شوند. لازم به ذکر است که نهال های مرغوب از محصولات کاشته شده و همچنین محصولاتی که به خوبی نگهداری می شوند حاصل می شوند. بذرهای با کیفیت نیز باید تعدادی از نیازها را داشته باشند. بنابراین ، بذرهای توزیع شده برای مواد کاشت در سبزیجات گلخانه ای باید از تولید و کیفیت کاشت بالایی برخوردار باشند. بذرها باید سالم ، بزرگ ، پر ، و همچنین در رطوبت طبیعی باشند ، که به آنها اجازه می دهد برای مدت طولانی بدون بیماری و آفات ذخیره شوند. دانه های با کیفیت را نباید با انواع دیگر مخلوط کرد. این واقعیت که دانه ها علف های هرز و بقایای دیگری ندارند نیز عامل مهمی در کیفیت است.

کاشت نهال در خاک حاصلخیز و در زمان مناسب و همچنین قرار دادن گیاهان با تراکم طبیعی و مراقبت از آنها در فصل رشد منجر به بهره وری بالا در گلخانه می شود. لازم به ذکر است که اقدامات اصلی در زمینه مراقبت از محصولات گیاهی شامل تنظیم شرایط آب و هوایی (گرما ، رطوبت ، نور ، مقدار گاز) در گلخانه ، شکل دادن به گیاهان (کار سبز) ، نرم کردن فاصله بین ردیف ها و گیاهان ، کنترل علف های هرز ، سمپاشی با سموم دفع آفات و مواد شیمیایی ، کود و آبیاری.

کاشت منظم یکی از مهمترین اقدامات زراعی برای محافظت از حاصلخیزی خاک در شرایط گلخانه ای ، به ویژه در مبارزه با بیماریها و آفات است. این بدان دلیل است که در کشت بدون خاک (بسترهای مصنوعی دارای هیدروپونیک ، مانند کوکوبیت) ، می توان همین گیاه گیاهی را برای چندین سال پشت سر هم پرورش داد و هر ساله بستر را ضد عفونی کرد. با این حال ، این در خاک کمی متفاوت است. بنابراین ، اگر چندین سال بطور مداوم همان گیاه کاشته شود ، میزان بیماریها و آفات و علفهای هرز در منطقه افزایش می یابد و همچنین حاصلخیزی خاک کاهش یافته و بهره وری کاهش می یابد.

لازم به ذکر است که بهترین پیش ماده گوجه فرنگی ، بادمجان و فلفل گلخانه ای خیار است و خیار همان سبزیجات است. بعضی اوقات کشاورزان هر ساله گوجه فرنگی می کارند تا از گلخانه به طور موثرتری استفاده کنند و درآمد بیشتری کسب کنند. به گفته کارشناسان ، این گیاه فقط در مناطقی قابل انتقال است که سال گذشته گوجه فرنگی به بیماری خطرناک بیماری اواخر سال آلوده نشده است ، از جمله سوسک سیب زمینی کلرادو ، پروانه گوجه فرنگی و سایر آفات. در این حالت انجام ضد عفونی عمومی و بهبود حاصلخیزی خاک ضروری است. کارشناسان توصیه می کنند بادمجان (گوجه فرنگی ، بادمجان ، فلفل) را در زمستان و بهار و خیار را در بهار و تابستان پرورش دهید تا از گلخانه به طور م useثر استفاده کنید ، در قسمت خاصی از فصل بیکار نمانید و حداقل تا حدی با چرخش مطابقت داشته باشید. (یا بالعکس) توصیه می کنم.

از میان محصولات گیاهی که در گلخانه ها پرورش داده می شود ، بادمجان و فلفل به عنوان گیاه فیتوفتورا ​​، بیماری شبنم آرد خیار و گوجه فرنگی به ویژه پروانه گوجه فرنگی خطرناک تلقی می شوند. عفونت های شدید در دوره هایی با رطوبت زیاد در هوا و خاک ، دمای پایین (زیر 16 درجه سانتیگراد) و کاشت شدید بیشتر دیده می شوند. اگرچه چنین بیماری هایی اگر به موقع و به طور صحیح کنترل نشوند ، به بدن انسان آسیب نمی رسانند ، اما بازده آن 30-35٪ کاهش می یابد و گاهی اوقات محصول کاملاً از بین می رود. اگر آفات و بیماری ها به موقع در گیاه شناسایی شوند ، مبارزه با آنها راحت تر خواهد بود. بنابراین ، بسته به مرحله بیماری ، روش های مناسب – زراعی ، فیزیکی ، شیمیایی ، بیولوژیکی و یکپارچه باید انتخاب شوند. “



[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *